100 ml chiazaadolie

Chiazaad, ook wel bekend als Salvia hispanica, is een oud gewas van de Azteken en was vroeger de belangrijkste basis in ons hoofdvoedsel door het hoge eiwit gehalte in vergelijking met tarwe en haver.

Verzendkosten

€ 0,00 

1 à 2 werkdagen

Indien niet voorradig wordt de olie op woensdag geperst!

€ 19,95
Prijs per stuk

 

Het aantal Spaarpunten dat u voor dit product ontvangt is 9
Aantal: 
Bestellen

 ​Versgeperst met onze eigen pers
 Indien niet voorradig wordt de olie op woensdag geperst

 100% puur natuurlijk zonder toevoegingen
 Ongeraffineerd en koudgeperst
 Zaadjes zijn niet geroosterd voor persing
 Rijk aan Omega3!
 Voor koud gebruik (beneden de 40 graden)


Chiazaad, ook wel bekend als Salvia hispanica, is een oud gewas van de Azteken en was vroeger de belangrijkste basis in ons hoofdvoedsel door het hoge eiwit gehalte in vergelijking met tarwe en haver. Bovendien werden de bladeren gebruikt als specerij en thee, uit de zaden wordt ook nog een olie geperst, met een van de hoogste alfa-linoleenzuur gehalte van plantaardige olie.

Cullinair: Ondervertegenwoordigd door de hoge prijs in de keuken. Echter, een uitstekende plantaardige bron voor de noodzakelijke alfa-linoleenzuur, EPA 
(eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). DHA is anders alleen in visolie of algen te vinden. Een theelepel Chiazaad olie  is voldoende om de dagelijkse behoefte van deze belangrijke onverzadigdevetzuren binnen te krijgen.

Cosmetisch gebruik:  door het uitzonderlijk hoge gehalte aan alfa-linoleenzuur is de olie ideaal voor natuurlijke cosmetica. De Chia olie helpt om de vochtigheid in de huid en het haar te bewaren en het te beschermen tegen uitdrogen. Het is ideaal voor de gevoelige, droge schilferige huid en haar (roos), alleen of in combinatie met andere plantaardige oliën. 

Hoofdbestanddelen: Alpha-Linoleenzuur ca. 60 %, Linolzuur ca. 25 %, Oliezuur, Stearinezuur,palmitinezuur, tocoferolen, fytosterolen EPA en DHA

Let op: De olie kan sporen bevatten van lijnzaad-, zwartzaad- en hennepzaad olie aangezien de zaden middels dezelfde pers worden geperst.