100 ml chiazaad olie chiazaad
100 ml chiazaad olie chiazaad
100 ml chiazaad olie
3 Reviews | Review toevoegen
Chiazaad, ook wel bekend als Salvia hispanica, is een oud gewas van de Azteken en was vroeger de belangrijkste basis in ons hoofdvoedsel door het hoge eiwit gehalte in vergelijking met tarwe en haver.

Verzendkosten

€ 0,00

€ 19,95
Prijs per stuk

Voorraad : 0

Het aantal Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 9
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 
 Versgeperst met onze eigen pers
 
Indien niet voorradig wordt de olie op dinsdag geperst

 100% puur natuurlijk zonder toevoegingen
 Ongeraffineerd en koudgeperst
 Zaadjes zijn niet geroosterd voor persing
 Rijk aan Omega3!
 Voor koud gebruik (beneden de 40 graden)


Chiazaad, ook wel bekend als Salvia hispanica, is een oud gewas van de Azteken en was vroeger de belangrijkste basis in ons hoofdvoedsel door het hoge eiwit gehalte in vergelijking met tarwe en haver. Bovendien werden de bladeren gebruikt als specerij en thee, uit de zaden wordt ook nog een olie geperst, met een van de hoogste alfa-linoleenzuur gehalte van plantaardige olie.

Cullinair: Ondervertegenwoordigd door de hoge prijs in de keuken. Echter, een uitstekende plantaardige bron voor de noodzakelijke alfa-linoleenzuur, EPA 
(eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). DHA is anders alleen in visolie of algen te vinden. Een theelepel Chiazaad olie  is voldoende om de dagelijkse behoefte van deze belangrijke onverzadigdevetzuren binnen te krijgen.

Cosmetisch gebruik:  door het uitzonderlijk hoge gehalte aan alfa-linoleenzuur is de olie ideaal voor natuurlijke cosmetica. De Chia olie helpt om de vochtigheid in de huid en het haar te bewaren en het te beschermen tegen uitdrogen. Het is ideaal voor de gevoelige, droge schilferige huid en haar (roos), alleen of in combinatie met andere plantaardige oliën. 

Hoofdbestanddelen: Alpha-Linoleenzuur ca. 60 %, Linolzuur ca. 25 %, Oliezuur, Stearinezuur,palmitinezuur, tocoferolen, fytosterolen EPA en DHA


Let op: De olie kan in theorie sporen bevatten van lijn- en zwartzaad olie aangezien de zaden bij bijvoorbeeld groot onderhoud middels dezelfde pers geperst kunnen worden.

Sorteren op:

Review toevoegen
Rachid - 16-02-2022 17:56

Smaakt goed en goede product

Anoniem - 13-12-2021 18:35

lekkere en voedzame olie

Renate - 08-11-2021 13:41

Mn huid is niet droog meer, en mn haren blijven maar groeien, zijn nog nooit zo lang geweest