Versgeperst met onze eigen pers
100% puur natuurlijk zonder toevoegingen
Ongeraffineerd en koudgeperst
Zaadjes zijn niet geroosterd voor persing
Rijk aan onverzadigde vetzuren!
Voor koud gebruik (beneden de 40 graden)
Nigella sativa, ook wel bekend als habba sawda, corek otu yagi, zwartzaad, black seed en zwarte komijn, is een eenjarige lichtblauwe plant.
Zwart zaad heeft een sterke bittere en aromatische smaak. De (geperste) zaadjes zitten vol met belangrijke vetzuren die ons lichaam nodig heeft. De historie van het zaad gaat dan ook terug tot aan de oude faroao's die over Egypte heersten. Deze farao's gebruikten het zaad voor gezondheidsbevorderende redenen en namen het zelfs mee in hun graven. Het is tevens het zaad waar de profeet Mohamed (vrede zij met hem) over heeft gezegd: "In dit zwarte zaad zit een genezing voor elke ziekte behalve de dood"
De olie is voor zowel inwendig als uitwendig gebruik
Dosering
Voor normale dagelijkse inname adviseren wij inname van:
één tot maximaal 2 (kleine) theelepels olie per dag.
Bestandsdelen: de Nigella olie bevat de volgende essentiële vetzuren: Myristic vetzuur(0.5%), Palmitic vetzuur (13.7%), Palmitoleic vetzuur (0.1%), Stearic vetzuur (2.6%), Oleic vetzuur (23.7%), Linoleic vetzuur [Omega-6] (57.9%), Linolenic vetzuur [Omega-3] (0.2%), Arachidic vetzuur (1.3%). En de volgende voedingselementen componenten Proteine, Thiamine, Riboflavine, Pyridoxine, Niacine, Folacin, Calcium, Ijzer, Koper, Zink, Fosfor.
Wil je meer weten over zwartzaad? klik dan hier en lees op je gemak verder.