Zwarte komijn zaden hebben buitengewone geneeskrachtige waarden en enorme voordelen. De wetenschappelijke naam van deze heilige kruid is Nigella sativa en behoort tot de familie van de Ranunculaceae. zwarte Komijnzaad is bekend met andere namen zoals habba sawda, corek otu yagi, zwart zaad, black seed, venkel bloem en nootmuskaat bloem en Romeinse koriander. Het heeft een bittere smaak. De profeet Mohammed, vrede zij met hem, heeft terecht  aangegeven dat het zwarte zaad een genezing en remedie is voor elke ziekte behalve de dood. Het is terecht aangegeven dat "zwarte komijn zaad" een remedie is voor alle kwalen en ziekten, behalve de dood." Het is in de arabische volksmond bekend als het "zaad van Zegen".

Oorsprong en Teelt: zwarte komijn zaden zijn van veelal van Indische, Syrische, turkse of Egyptische herkomst. Er wordt gezegd dat deze zaden werden gevonden op vele plaatsen, variërend van het oude Egypte, waaronder de graftombe van Toetanchamon. Deze plant wordt traditioneel geteelt over de hele wereld, waaronder het Midden-Oosten en andere Zuidoost Aziatische landen.

Verheven voordelen van zwarte komijn zaden: Deze zaden worden over de hele wereld gebruikt voor het genezen van verschillende ziekten, waaronder astma, bronchitis, reuma, verkoudheid en andere soortgelijke ziekten. Hiernaast wordt het gebruikt voor het verhogen van de moedermelk. Verder wordt het gebruikt om de spijsvertering te bevorderen en parasitaire infecties in de darmen, maag en longen te bestrijden. De olie uit deze zwarte komijn zaad worden gebruikt om huidaandoeningen zoals eczeem en steenpuisten te behandelen.Populaire voordelen van deze zaden zijn:

1. Windafdrijvende voordelen: zwarte komijn zaden zijn windafdrijvend in de natuur. Ze ondersteunen een goede spijsvertering en verlichten gassen in de maag en darmen. Zij helpen bij het genezen van peristaltiek. De essentiële oliën hebben antibacteriële eigenschappen en doden de wormen. Zwarte komijn stimuleert de uitscheiding van urine, helpt kinkhoest en verbetert de spijsvertering. Ze worden ook gebruikt bij de behandeling van winderigheid, diarree, aambeien, constipatie en dysenterie.

2. Anti-tumor: het zaad heeft anti-tumor eigenschappen. De aanwezigheid van anti-tumor sterol, beta-sitosterol maakt het krachtig in de behandeling van tumoren in de buik, de ogen en lever.

3. Behandeling voor kanker: Onderzoekers van het Cancer Immuno-Biology Laboratory van Hilton Head Island, South Carolina, waren de eerste om onderzoek te verrichten naar de preventie en behandeling van kanker met de voordelen van zwarte komijn zaad. Zij vonden dat het zaad een gezond immuunsysteem bevorderd en kanker cellen opspoort en vernietigt. Het immuunsysteem doet dit door het ondersteunen van een verhoogde productie van immuuncellen, beenmerg cellen en B-cellen die antistoffen produceren. Zwarte komijn stimuleert neutrofielen activiteit en de productie van interleukines tegen kanker. Het wordt vooral gebruikt bij agressieve vormen van kanker waarvan de groei afhankelijk is van angiogenese.

4. Oplossing voor respiratoire aandoeningen: Mensen die lijden aan aandoeningen aan de luchtwegen zoals astma, bronchitis, verkoudheid, hoest en griep kan worden genezen met de consumptie van zwarte komijn zaad gemengd met honing en knoflook.

5. Geheim achter elegante schoonheid: Voor glanzend gezond haar en mooie gezonde nagels, kunt u zoeken naar de voordelen van zwarte komijn zaad in olie vorm. Het wordt ook gebruikt bij de behandeling van huidproblemen zoals allergieën, steenpuisten, psoriasis en eczeem. Probeer het gebruik van dit natuurwonder en maak kennis met de voordelen ervan!
    22-12-2016 10:56     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 kimberley pex -  10-07-2018

p.s. Ik kwam in een Turkse Toko erachter , d.m.v. een uitgebreid gesprek met een medewerker (deze mensen vinden het echt fijn als Nederlandse mensen de werking van kruiden e.a. willen weten) dat zwart komijn zaad en zwarte komijn olie voor van alles kan worden ingezet. Artrose heup, versleten rug , hoge bloeddruk, zwakte, maag en darmziektes en nog tientallen aandoeningen. Nou moest ik opeens denken aan een orthomoleculair therapeute 10 ,15 jaar geleden , die me zwarte komijn capsules aanraadde( de naam was anders, dat is altijd zo in de natuurgeneeskunde, de oorspronkelijke naam) Ze waren erg duur. En als je iets levenslang moet gebruiken voor een aandoening, is dat niet te betalen. Uiteindelijk blijk ik crohn te hebben. En ik vertik het om medicijnen te slikken of spuiten die mijn immuunsysteem op een laag pitje zetten. Ik heb een goed immuunsysteem . want bij crohn bijv. reageert de darm héél fel op onnatuurlijke middelen , pesticiden, E nummers, suiker, en zinloos bulk eten(lege kalorieen ) Ik geloof niet in auto immuunziektes, ik weet wel dat een immuunsysteem keihard werkt om je in leven te houden. Met alle gevolgen van dien. Daarom moet je goed dat immuunsysteem onderhouden en aansterken, en dat kan alleen met natuurlijke middelen.

 kimberley pex -  02-04-2018

Als ze hier nu eindelijk 'ns zouden stoppen met die vreselijke dierproeven, waar ze trouwens geen stap mee verder komen,en mensen blijven volstouwen met de vreselijkste pillen(bijwerkingen zijn niet van de lucht !) en studies deden naar de geneeskracht van planten en zaden uit Oosterse landen, dan waren we snel verlost van vele kwalen. Vraag het in een Turkse Toko, of een Chinese Toko, en je krijgt zo gratis advies . Deze mensen die al eeuwen lang alles oplossen met natuurlijke middelen staan nog kort bij de natuur.