Na een lange zoektocht naar pure & verse zwartzaad olie ben ik (Youssef) in Egypte terecht gekomen waar ik midden in 2013, 60 kilo zwart zaad heb laten persen. Terug in Nederland ben ik begonnen met het verkopen van de olie op kleine schaal. Het verbaasde mij dat hier erg veel vraag naar is binnen de islamitische gemeenschap, en zeker ook buiten de islamitische gemeenschap wegens de vele profijten en voordelen die de olie met zich meebrengt.

Gezien de vraag ben ik begonnen met het nadenken over het opzetten van een eigen onderneming waarbij ik de olie wilde importeren. Gezien de afstand tot egypte, importprijzen en de mogelijkheid om kwalitatief slecht (verdunde en verhitte) olie te ontvangen, ben ik zelf op zoek gegaan naar andere mogelijkheden. Uiteindelijk heb ik er destijds, ondanks de hoge investeringen, er voor gekozen om een eigen pers in gebruik te nemen. Op deze manier weet ik namelijk zeker dat ten eerste de olie puur is zonder enig toegevoegde verdunner en ten tweede kan ik zo de kwaliteit waarborgen die valt of staat met de manier waarop de zaden geperst worden. 

De grotere bedrijven persen zwart zaad veelal op hoge temperaturen en voegen verschillende chemische stoffen toe voor een optimaal persrendement. De verhitting heeft verschillende nadelen zoals het verlies van belangrijke bestandsdelen en heilzame stoffen. De chemische toevoegingen maken de olie kunstmatig en onnatuurlijk. Om er zeker van te zijn dat de olie puur en natuurlijk is, ben ik in 2013 zelf begonnen met het persen van zwart zaad.

Wij staan ingeschreven in het handelsregister van de kamer van koophandel. Ons Kvk-nummer is 67783589 en BTW nummer is NL857172402B01.Afsluitend wil ik eindigen met een prachtige overlevering van de Profeet Mohammed vrede en zegeningen van Allaah zij met hem. Een overlevering die ons dicht bij het hart ligt en ons eraan herinnert eerlijk en goed te werk te gaan: 
 
عن أبى هريرة رضي الله عنه أن رسول الله -صلى الله عليه وسلم- مرّ على صُبْرَة طعام، فأدخل يده فيها فنالت أصابعه بللاً، فقال: ( ما هذا يا صاحب الطعام؟ ) ، قال: أصابته السماء يا رسول الله، قال: ( أفلا جعلته فوق الطعام كي يراه الناس؟ من غشّ فليس مني)رواه مسلم .

وفي رواية أخرى للحديث عند مسلم : من غشنا فليس منا

 
Abu Hurairah (een metgezel van de Profeet), moge Allaah tevreden over hem zijn, heeft verhaald dat de Profeet vrede zij met hem een stapel voedsel passeerde, waarna hij zijn hand erin stak en op zijn vingers vocht voelde. De Profeet vrede zij met hem zei; "wat is dit oh verkoper van het voedsel, de verkoper zei; "Het is getroffen door de hemel (regen) oh boodschapper van Allaah". De profeet vrede zij met hem zei: "Plaats je het dan niet boven het voedsel zodat de mensen het zien? Diegene die bedriegt behoort niet tot mij." Overgeleverd door muslim

In een andere overlevering van muslim: ("diegene die ons bedriegt behoort niet tot ons.")

Veel gezondheid toegewenst!

Youssef